AkzoNobel

Kleurcollecties

Sikkens biedt kleurencollecties die ontwikkeld zijn volgens het ACC-kleurcoderingsysteem, de internationale kleurenstandaard. De collecties dekken alle typen en schakeringen af binnen al onze collecties: exterieurverf, interieurverf, lakken, decoratieve verven en houtbescherming.

Sikkens Sikkens 5051 Color Concept

Maatstaf in de kleurenwereld

Het 5051 Color Concept is veel meer dan een kleurenconcept: De kleurenwaaier biedt oneindig veel mogelijkheden in kleurencomposities.

Lees meer

Sikkens Rijks Kleuren

Kleuren uit het Rijksmuseum

Toen het beroemde Amsterdamse Rijksmuseum de kleuren die gebruikt waren door architect Pieter Cuypers in 1880 wilde laten herleven, kwamen ze uit bij Sikkens. Wij zijn officieel leverancier van alle verf en decoratieve producten binnen het Rijksmuseum. In totaal is er meer dan 8000 liter Sikkens verf gebruikt in het gebouw.


Deskundigen van Sikkens stelde een palet van meer dan 60 kleuren samen om het interieur van het museum zo natuurgetrouw mogelijk in zijn oude glorie te herstellen. Het kleurenpalet werd ontwikkeld in samenwerking met deskundigen van de Stichting Restauratie Atelier Limburg. Sikkens ontwikkelde de kleuren en met deze verf werden de decoraties van Cuypers op de muren van het museum gerestaureerd. Het oorspronkelijke decor is het best bewaard gebleven in de bibliotheek, waar de authentieke karakteristieke elementen goed behouden zijn.

De selectie van 8 nieuwe grijstinten en 17 Cuypers kleuren, die samen met de architecten van het Rijksmuseum zijn ontwikkeld, vormen nu samen de nieuwe collectie Sikkens RIJKS kleuren. De Sikkens RIJKS Kleuren zijn maakbaar in Sikkens binnenmuurverven en lakken. Wel dient er rekening mee te worden gehouden dat geringe afwijkingen door de invloed van het producttype, glans en structuur niet volledig te voorkomen zijn. Door glansverschil kunnen sommige kleuren anders worden waargenomen. Wij raden u daarom aan de kleuren altijd naast een echte staal uit de Sikkens RIJKS Kleurenwaaier te houden.

TOON KLEURSTALEN
TOON KLEURSTALEN

RIJKS wit grijs

RIJKS licht grijs

RIJKS koel grijs

RIJKS midden grijs

RIJKS groen grijs

RIJKS warm grijs

RIJKS donker grijs

RIJKS zwart grijs

RIJKS zacht groen

RIJKS groen

RIJKS puur groen

RIJKS zacht rood

RIJKS rood

RIJKS puur rood

RIJKS zacht terra

RIJKS terra

RIJKS puur terra

RIJKS zacht oker

RIJKS oker

RIJKS puur oker

RIJKS zacht bruin

RIJKS bruin

RIJKS puur bruin

Sluiten Lees meer

Sikkens Van Gogh Kleuren

Sikkens Van Gogh Kleuren

Sikkens Van Gogh Museum

Als partner van het restauratieatelier van het Van Gogh museum is AkzoNobel betrokken bij de restauratie van verschillende werken van Van Gogh. Daarnaast adviseert AkzoNobel met het merk Sikkens het Van Gogh Museum op het gebied van innovatieve en duurzame verfproducten voor de inrichting van het museum. Vanuit de analyse van de karakteristieke kleuren waar Van Gogh gebruik van maakte, is het idee ontstaan om kleuren zoals de blauwe lucht van het schilderij ‘Amandelbloesem’ of het geel van de wereldberoemde ‘Zonnebloemen’ ook beschikbaar te maken voor het grotere publiek.


Van Gogh collectie

Sikkens Van Gogh collectie

Kleurexperts van Sikkens hebben in samenwerking met het Van Gogh Museum een internationaal kleurenpalet gerealiseerd. De Sikkens van Gogh Collectie is geïnspireerd op tien werken van Vincent van Gogh. De kleurlijn laat zien dat de kunst van Van Gogh nog dagelijks inspireert en zelfs, vertaald naar lakken en muurverf, onze huizen en interieur nog mooier kan maken. Met deze Sikkens Van Gogh kleuren kunt u het erfgoed in uw eigen huis brengen. De beschikbare kleuren zijn; Sikkens Zonne Geel, Sikkens Het Gele Huis, Sikkens Zonnebloem Geel, Sikkens Vilt Beige, Sikkens Bloesem Wit, Sikkens Daubigny Groen, Sikkens Woud Groen, Sikkens Hemels Blauw, Sikkens Iris Blauw en Sikkens Slaapkamer Rood.

Bekijk hier de exclusieve Sikkens Van Gogh Kleuren

In Nederland zijn alle kleuren in Sikkens binnenmuurverf kwaliteiten en lakken maakbaar. Deze kleuren zijn exclusief beschikbaar in Nederland via de Erkend Sikkens Specialisten voor de consument en bij Sikkens Service Centra voor de schilder.


Sluiten Lees meer

Erkende Sikkens Kleuren

De Erkende Sikkens Kleuren

Wij zijn erg trots op onze exclusieve kleurlijn; De Erkende Sikkens Kleuren!

Dit tijdloze kleurenpalet is een selectie van Sikkens kleuren (toppers) die zeer goed te combineren zijn in en om uw woning. De kleuren zijn in verschillende producten mengbaar via onze mengmachine en alleen verkrijgbaar bij de Erkend Sikkens Specialist.Kleuren op de website: Hou er rekening mee dat de kleuren op je beeldscherm enigszins kunnen afwijken van de werkelijke kleuren. Dit heeft te maken met de instellingen van je beeldscherm.


Sluiten Lees meer

Sikkens 200 kleuren voor het Interieur

Deze kleurengids is een handleiding in de wereld van kleuren

De Sikkens Kleurgids is een ware bron van inspiratie, met prachtige interieurbeelden en superhandige tips. Een perfecte handleiding voor u om te komen tot een juiste kleurkeuze.

Om ervoor te zorgen dat iedereen de kleur van zijn keuze kan vinden, hebben de kleurexperts van Sikkens 200 tinten geselecteerd die zijn gebundeld in de Sikkens kleurengids.

Een selectie van 200 moderne tinten, onderverdeeld in 6 thematische werelden, waarin de kleur geleidelijk wordt onthuld. De voorbeelden illustreren hoe deze het combineren gemakkelijk maken.

Ontdek de kleurengids digitaal


Het eerste palet is ZWART- & WITTINTEN. Samengesteld uit zwarte en witte tinten, richt het zich op het spel van schaduw en licht. Met dit palet kan men structuur aanbrengen in een ruimte. Vervolgens hebben we de KOELE NEUTRALEN, een palet moderne grijstinten, die zich gemakkelijk voegen naar diverse materialen en decoratieve interieurelementen.
De WARME NEUTRALEN familie bestaat uit warme beiges en zandtinten. Het zijn onmisbare tinten om een warme en gezellige sfeer in een ruimte te bewerkstelligen. Met het TIJDLOZE TINTEN palet doet kleur dan echt zijn intrede. Het betreft een selectie authentieke tinten met patina, dat zich ontwikkelt naar gelang de hoeveelheid daglicht.
Met knallende tinten rood, geel, blauw en groen vormen de HELDERE TINTEN het meest bruisende palet. De zachtere pasteltinten brengen de energieke kleuren in evenwicht. En tot slot is daar het ACCENT KLEUREN palet, 12 heldere tinten om te combineren met de hoofdkleur en te gebruiken voor het aangeven van contouren, en het praktisch of esthetisch definiëren van ruimten.


Binnen elk kleurdomein zijn de tinten zo geselecteerd dat ze met elkaar te combineren zijn. Binnen dit kader zijn vele combinaties mogelijk die allemaal gegarandeerd met elkaar harmoniëren. De voorbeelden illustreren de mogelijkheden; laat u door de verschillende sferen inspireren. De kleurengids ligt in de winkel voor u ter inzage.


Sluiten Lees meer

Sikkens Kleurselectie

Een praktische selectie

Een team van kleurenexperts heeft uit het totale Sikkens kleurenassortiment een praktische selectie van 175 kleuren samengesteld.


Naast "aardse" kleuren is er steeds meer belangstelling voor frisse actuele kleuren. Deze Sikkens Kleurselectiewaaier bevat dan ook een aantal warme kleuren en neutralen, maar ook frisse blauwen, violetten, gelen en roden.

De kleuren zijn zodanig gerangschikt dat ze verlopen van lichte-, via warme- en koele kleurtonen naar donkere kleuren. Door de grote vraag naar lichte kleuren zijn deze voor in de waaier geplaatst, achterin de waaier staan de typisch donkere- en primaire lakkenkleuren.

Glansgraad

Op de kleurbladen van deze Kleurselectiewaaier ziet u een variatie in glansgraad; een hoogglans- en een laagzijdeglansgedeelte. Hierdoor wordt een beeld gegeven welk effect de glansgraad heeft op de kleur.


Sluiten Lees meer

Sikkens Kleurselectie Witten

Wit is niet altijd wit

Wit is de meest gebruikte kleur. Het vormt de basis voor elke kleur en kan perfect worden gecombineerd. Wit is echter niet altijd wit. Dat laat de collectie "Wit" van Sikkens zien met de 84 verschillende wittinten en nuances uit het gehele kleurenspectrum.


Koele en warme wittinten

De collectie "Wit" van Sikkens bevat nuances uit het gehele kleurenspectrum. Warme en koele wittinten kunnen hiermee perfect met andere warme of koude tinten worden gecombineerd. Zo creëren wit en kleur gezamenlijk een harmonisch totaalbeeld.

Wit: De veelzijdige kleur

Wit biedt vele nuances en schakeringen. Zo zijn bijvoorbeeld iets donkerder wittinten geschikt als buitenkleuren, omdat de agressieve UV-stralen de tinten met de tijd laten verbleken. Heldere wittinten zijn ideaal voor binnen, omdat deze ruimten groter laten lijken.

Wit en licht

Wit reflecteert het licht en laat zo andere tinten schijnen. Verzadigde tinten lijken in combinatie met wit nog voller, onverzadigd frisser. Wit laat kleurige vormgevingselementen prachtig uitkomen.

Talrijke wittinten

Gebouwen, ruimten en componenten bekennen kleur met wit. Ook structuur en glans van het oppervlak komen met wit beter uit. Uit de 84 verschillende wittinten van de Sikkens kleurenwaaier kan een bepaalde wittint doelgericht worden gekozen of ook verschillende wittinten met elkaar worden gecombineerd.

Glansgraden

De kleurenkaarten van deze selectie kleuren bevatten twee glansgraden: hoogglans en zijdemat. Hiermee laat Sikkens zien welk effect de glansgraad heeft op de waarneming van de wittint.


Sluiten Lees meer

Sikkens Kleurselectie Grijzen

Veelzijdig grijs

Grijs is de meest rijke en veelzijdige kleur. Er zijn honderden kleuren die grijs ogen, maar die duidelijk van elkaar te onderscheiden zijn wanneer je ze naast elkaar legt. We kunnen onderscheid maken in warme en koude, vuile en schone en groen- blauw- en bruinachtige grijzen.

Grijs biedt oneindig veel variatiemogelijkheden. Temeer omdat grijs kan worden gecombineerd met alle andere kleuren uit het kleurenspectrum.

Niet voor niets is grijs naast wit de meest toegepaste kleur.


Combinaties met grijs

Grijs wordt gevormd door het mengen van wit en zwart, of van kleuren die tegenover elkaar in de kleurencirkel liggen.

Grijs kan zeer goed dienen om kleuren in te kaderen, zodat deze beter tot hun recht komen. In combinatie met grijs ogen felle kleuren zachter.

Grijs is een uitstekende basiskleur voor zowel het interieur als het exterieur. Het kan een chic, minimalistische, sobere en moderne uitstraling geven, alsook een elegant klassieke.


Sluiten Lees meer

Authentieke kleuren

Sikkens Authentieke Kleuren

Historisch kennen we in Nederland het gebruik van een aantal traditionele verfkleuren en combinaties van kleuren. Sikkens heeft een aantal van deze specifieke kleuren geselecteerd, die in het verleden toegepast werden op monumentale en historische gebouwen.

Deze Authentieke kleuren bestaan uit 4 groentinten, 4 lichte tinten, 2 roodtinten, een blauwtint en een bruintint.

Bekijk hier het kleurenpalet.

De Authentieke Kleuren worden zowel voor het buitenschilderwerk van monumentale panden toegepast. Maar tegenwoordig wordt ook bij nieuwbouw woningen deze authentieke stijl toegepast.

Vaak wordt bij lakwerk een donkere kleur (bijvoorbeeld voordeur of luiken) gecombineerd met een lichte tint (bijvoorbeeld de kozijnen) uit dit palet.


Kleurgebruik buiten

Kleurtrends voor buiten veranderen minder snel dan bij het interieur. Schilderwerk en dus ook de kleurkeuze voor buiten moet jaren meegaan. Er wordt namelijk niet jaarlijks geschilderd.

Vaak wordt er gekozen voor stijlvolle moderne of tijdloze kleuren: Kleuren die passen bij de stijl of architectuur van het huis.

Raadpleeg de Sikkens Selectiewaaier voor de meest toegepaste en actuele kleuren voor buiten.Sikkens Authentieke kleuren Sikkens Authentieke kleuren

Standgroen

Rijtuigengroen

Monumentengroen

Grachtengroen

Mergelwit

Bentheimergeel

Zandsteengeel

Okergeel

Zweeds rood

Engels rood

Gelders blauw

Drents bruin

Sluiten Lees meer

Deze website maakt gebruik van cookies om bezoekers te herkennen. Dit helpt ons om jou de best mogelijke gebruikservaring te bieden en de site continu te verbeteren. (Als je verder surft op deze site, stem je automatisch in met ons gebruik van cookies.) Cookie informatie pagina